Friday, May 18, 2012

Flødeboller...

Lækre flødeboller, som er hurtige at smække sammen. Opskriften er som følger:

300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider

Sukker og vand koges op mens æggehvider piskes. Når sukkeren er opløst, hældes blandingen langsomt over i æggehviderne samtidig med der piskes. Der piskes til æggehviderne er stive, ca. 5 min.

500 g marcipan

Rul marcipanen til en pølse, ca. 5 cm diameter og skær dem ud. Herefter kommes de på en bageplade og bages i ovnen ved 180 grader i 6 minutter.

eller (den nemme :) )

30 mariekiks

Æggehvide blandingen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på bundene. Herefter bages de i 5 minutter ved 180 grader. De skal have en fast overflade.

Efter afkøling smeltes chokoladen og pensles på. Alt efter smag og behag kan der bruges forskelligt chokolade til at overtrække med. Jeg har brugt mørk, lys og hvid.

For at give flødebollerne et flot look, kan de drysses. Jeg har brugt frysetørrede hindbær, kokos og lakridssirup.
For at give hindbær flødebollerne den rigtige farve har jeg brugt en smule rød frugtfarve og puttet frysetørrede hindbær i blanding inden den sprøjtes ud.

Enjoy!

1 comment:

  1. M.U.M.S. - var specielt vild med den med mørk chokolade og hindbær!
    Camilla

    ReplyDelete