Tuesday, February 25, 2014

Brioche fastelavnsboller


I weekenden fik jeg nok en gang bagt fastelavnsboller, denne gang en udgave der minder om den franske brioche. Dejen er meget smørholdig og let, og jeg har tilsat en lækker vaniliecreme til halvdelen og den anden halvdel er blevet fyldt med brombærsyltetøj og tørrede brombær.10 stk.

Dej

25 g. gær
3 spsk. vand
200 g. smør
3 æg
ca. 350 g. mel

Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes æg og de resterende ingredienser. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 45 minutter. Dejen klappes herefter ud til ca. 2 cm. tykkelse, og glattes forsigtigt og let ud med kagerullen. Stik dejen ud i cirkler, 6 cm i diameter, og lad dem hæve 30 minutter på bagepladen med en omvendt bradepande ovenpå.

Creme

Kornene fra en 1/2 vaniliestang
1 æg
15 g. sukker
2 spsk. Maizena
2 1/2 dl. mælk

Vaniliekornene skrabes ud og piskes med æg, sukker og maizena. Mælken varmes og blandes med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden, og opvarm mens du pisker til cremen bliver tyk.

Tryk nu en fordybning i midten af hver af de hævede bollerne, og kom creme eller syltetøj i midten. Lad bollerne efterhæve ca. 15 minutter og pensel så med æg. Bag bollerne ved 250 grader i ca. 10 minutter.

Lad bollerne køle af, og pynt så fastelavnsbollerne med creme med kakaoglasur og dem med brombærsyltetøj med hvid glasur og tørrede brombær. Haps, for en lækker og mættende fastelavnsbolle. 
Conrad godkendte mosters fastelavnsboller, og specielt glasuren var et hit! Mon det når at blive til flere varianter i år??

1 comment: