Sunday, December 22, 2013

Små fine julecupcakes


Når man skal på arbejde d. 23. december, må der gerne hygges lidt ekstra, og derfor har jeg bagt små fine julecupcakes til børnene og de voksne. Jeg har valgt at lave dem i mini forme, så det ikke bliver for sødt med al den frosting som børnene egentlig ikke er så vilde med. Derudover valgte jeg en klassisk chokolade kage og toppede med oreo-creme.


30 mini cupcakes

Dej

1 æg
100 g. sukker
65 g. mel
25 g. kakao
1 tsk. bagepulver
et nip salt
3/4 dl. mælk
1 tsk. vaniliesukker
75 g. smeltet smør
65 g. hakket mørkt chokolade

Rør æg og sukker til det er godt blandet. Si herefter mel, kakao, bagepulver, salt og vaniliesukker i æggeblandingen skiftevis med mælken. Når blandingen er ensartet, vendes det smeltede smør og den hakkede chokolade i.

Kom dejen i forme og bag dem ved 170 grader i ca. 10 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Oreo creme

120 g. blødt smør
250 g. flormelis
2 tsk. vaniliesukker
1 spsk. mælk

Alle ingredienserne røres sammen. Pisk frostingen i ca. 5 minutter, og du får en luftig og let frosting. Herefter kan du tilsættes frugtfarve alt efter hvilken slags pynt du vil have på dine cupcakes.





Jeg valgte at lave snemænd, juletræer, snebolde og nissehuer.

No comments:

Post a Comment