Den sidste kage til julefrokosten, blev en Angel Cake med inspiration fra den lækre petit four jeg fik i Harrods, sidst jeg var i London. Den er lækker, frisk og en smule syrlig. Det er vaniliebunde med hindbærmousse og hvid chokolade mousse med en top af hindbærgele. Den minder om Mickey Mouse kagen jeg lavede til min nevøs 1 års fødselsdag
Vaniliebunde
80 g. smør
280 g. sukker
240 g. mel
1 spsk.bagepulver
1/4 tsk. salt
2 1/2 dl. mælk
2 spsk. vaniliesukker
2 æg
Smør, sukker, mel, bagepulver, vaniliesukker og salt røres sammen, til det bliver smuldret. Herefter blandes mælk og æg, og tilsættes langsomt smør blandingen. Dejen røres indtil den har en ensartet konsistens. Herefter hældes den i en smurt springform og bages ved 190 grader i ca. 30 minutter. Når kagen er afkølet, deles den i 2.
Hindbærmousse
200 g. hindbærbær
100 g. sukker
1 spsk. citronsaft
½ stk. vaniliestang
½ l. piskefløde
4 bl. husblas
150 g. hvid chokolade
Kog alle ingredienserne til hindbærsylt i en gryde. Lad det koge i ca. 15 minutter og tage det herefter fra varmen. Når det er kølet en smule af, sies det, så kornene bliver fraskilt. Stilles tildækket på køl til næste dag.
Husblads lægges i koldt vand i 30 minutter. Imens koges fløden op til 80 grader. Herefter tilsættes chokoladen. Der røres rundt til chokoladen er smeltet. Nu stilles den hvide creme tildækket på køl til næste dag.
Husblads lægges i koldt vand i 30 minutter. Imens koges fløden op til 80 grader. Herefter tilsættes chokoladen. Der røres rundt til chokoladen er smeltet. Nu stilles den hvide creme tildækket på køl til næste dag.
Næste dag hældes hindbærbærsylt over i den hvide creme, og der piskes til hindbærmoussen er fin og luftig.
Hvid chokolademousse
½ l. piskefløde
4 bl. husblas
150 g. hvid chokolade
Husblads lægges i koldt vand i 30 minutter. Imens koges fløden op til 80 grader. Herefter tilsættes chokoladen. Der røres rundt til chokoladen er smeltet. Nu stilles den hvide creme tildækket på køl til næste dag. Næste dag, piskes cremen op til den er luftig og fast.
Hindbærgele
150 g. frosne hindbær
1 dl vand
2 spsk. sukker
1 1/2 blade husblads
Husblads udblødes i vand i 30 minutter. Imens koges hindbær, sukker og vand i 20 minutter. Når hindbærerne er kogte, sies det hele, og kornene fraskilles. Herefter røres den udblødte husblads ud i hindbærmassen.
Kagen lægges nu sammen med henholdsvis bund, hindbærmousse, bund og hvid chokolademousse og slutter af med et lag hindbærgele.
No comments:
Post a Comment