Saturday, March 16, 2013

oreo cupcakes



En cupcake der har været overvejet en del gange efterhånden, og nu skulle det altså være. Jeg har tidligere bagt disse lækre oreos, og cremen deri er virkelig, virkelig lækker! Derfor valgte jeg også at toppe kagen af med denne creme. Opskriften på kagen har jeg sjusset mig frem til dog inspireret af chokolade cupcakes fra Kagedage - the Hummingbird bakery.



20 cupcakes

Dej

80 g. smør
280 g. sukker
200 g. hvedemel
60 g. kakao
1 spsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2 æg
2 1/2 dl mælk
75 g. hakket chokolade
50 g. hakkede oreos
20 hele oreos

Gør 20 papirsforme klar, og placer en halv oreo med cremen i hver form klar til at blive overhældt med dej.

Smør, sukker, mel, kakao, bagepulver og salt røres sammen - til det ligner krummer. Derefter røres æg og mælk sammen og hældes langsomt ned i krummerne. Dejen røres til den er ensartet og glat. Den hakkede chokolade og oreos vendes forsigtigt i. Hæld nu dejen ned i de forberedte forme. Kagerne bages ved 190 grader i 18 minutter.



Frosting

240 g. blødt smør
500 g. flormelis
4 tsk. vaniliesukker
2 spsk. mælk

Alle ingredienserne røres sammen. Pisk frostingen i ca. 5 minutter, og du får en luftig og let frosting.

Kom frostingen på de afkølede kager og slut af med en oreo på toppen. En virkelig lækker cupcake, der er ligeså syndig, hvis ikke mere, som de skønne oreos vi alle kender. Kiksen i bunden af kagen er med til at bryde den bløde chokolade kage, sammen med de hakkede oreos. Den lækre frosting på toppen er, som en bid af himlen!


1 comment:

  1. Åh vi har lige guffet de to sidste! - de var bare ondt gode! - og vild lækker detalje med oreo i bunden!

    ReplyDelete