Så kom der en lille snert af forår. Påskeliljer, grønt græs og en skyfri himmel
Nu foråret så småt er på vej, kunne jeg i samme ombæring rydde op i køkkenskabet, derfor ændrede jeg også en smule i opskriften, og tilføjede hvad jeg havde stående.
30 kiks
Dej
100 g. smør
3 dl. havregryn
1/2 dl. knækkede hvedekerner
100 g. smør
3 dl. havregryn
1/2 dl. knækkede hvedekerner
1 1/2 dl. hvedemel
1/2 dl. rørsukker
1 dl. kogende vand
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1/2 dl. rørsukker
1 dl. kogende vand
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
Smør og sukker røres sammen. Herefter hældes det kogende vand over havregrynen og der røres rundt. Bland de resterende ingredienser sammen med smør-sukker blandingen. Saml dejen og læg den på køl i 1 time.
Rul herefter dejen ud til ca. 3 mm. og tryk den ud med en udstikker. Placer kiksene på en bageplade og stik dem med en gaffel. Bag i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
En sprød snack, som smager lækker. Alt efter lyst, kan man ændre melsorten og evt. give den et drys kanel eller salt.
No comments:
Post a Comment