Sunday, December 2, 2012

Bettys honningkager



Sidst i november fik jeg bagt honningkager. Opskriften har fulgt familien i mange år, og traditionen tro skal der helst en chokoladeknap på midten af kagen :) Det er en lækker honningkage med en blød midte og skøn eftersmag af honning.

Ca. 3 plader med småkager (alt afhængig af størrelsen på udstikkerne)

250 g. honning
250 g. sukker
30 g. margerine
2 tsk. kanel
1 tsk. potaske
2 tsk. natron
1 æg
1 æggeblomme
500 g. mel

Honning, sukker og margeringe varmes op i en gryde - må ikke komme i kog. Potasken udrøres derefter i 2 spsk. vand og hældes i honningblandingen. Natron tilsættes æggene og røres derefter sammen med det blandingen. Til slut blandes kanel og mel og røres i honningblandingen.

Dejen skal være fast, så den kan rulles ud. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse. Kagerne hæver ved bagning. Bages i ca. 8 minutter (til de er let gyldne - hold øje). Når de kommer ud af ovnen er de bløde, men bare vent, de bliver en smule hårdere.

Kagerne kan derefter pyntes med glasur, og sluttes af med en chokolade knap i midten.





Så er det ved at være jul, når honningkagerne er blevet bagt.



Glædelig 2. december.

No comments:

Post a Comment