Saturday, September 8, 2012

Årets jordbær høst

Blev blandt andet brugt på at lave små mazarin cupcakes med mascarpone creme og jordbær top. Den minder om den traditionelle jordbærtærte - blot med noget mere kage :)






Denne opskrift giver 12 cupcakes.

Bunde
135 g. sukker
175 g. smør
3 æg
200 g. marcipan
1/2 dl. mælk
150 g. mel
1 tsk bagepulver

Sukker og smør piskes lyst og luftigt. Derefter tilsættes 1 æg ad gangen mens der stadig piskes. Marcipanen rives groft og røres i dejen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen. Mælken røres i, indtil dejen har en ensartet konsistens.

12 muffinsforme fyldes og bages herefter i 20 minutter ved 200 grader. Kagerne køles af på en rist.

Mascarponecreme
1 bæger mascarpone
reven skal af 1 citron
1-2 tsk vanillesukker 


Ingredienserne piskes, til cremen er ensartet. 

100 g. mørk chokolade hakkes og smeltes over vandbad.

Når kagerne er kolde, smøres de med den smeltede chokolade. Lad chokoladen størkne og kom herefter mascarponecreme på toppen. Til slut pyntes kagerne med jordbær.



God fornøjelse!

1 comment: